در جامعه كنونی ما كه به انواع فشارهای روحی و روانی همراه است , گاهی شاهد مشاجره ها و درگیری هایی در سطح شهر هستیم كه در مواقعی منجر به برخوردهای فیزیكی نیز می شود این برخوردها به دلیل آن است كه دو طرف درگیر نزاع و مشاجره , اطلاع دقیق و صحیحی از طرز رفتار و فن بیان ندارند
با شمارش یك تا ۱۰ بر عصبانیت چیره شوید
در جامعه كنونی ما كه به انواع فشارهای روحی و روانی همراه است ، گاهی شاهد مشاجره ها و درگیری هایی در سطح شهر هستیم كه در مواقعی منجر به برخوردهای فیزیكی نیز می شود . این برخوردها به دلیل آن است كه دو طرف درگیر نزاع و مشاجره ، اطلاع دقیق و صحیحی از طرز رفتار و فن بیان ندارند . به عبارتی می توان گفت هنر عذرخواهی را نمی دانند كه باعث می شود یك برخورد ساده و كوچك به یك جنجال بزرگ منجر شود و در نهایت معلوم نیست به كجا می انحامید و بر سر آنها چه می آید.
مسائلی نیز از قبیل ترافیك ، گرمی هوا ، آلودگی های صوتی ، ازدحام و فشردگی بیش از حد جمعیت و صرف وقت فراوان برای رسیدن به محل كار و زندگی بر این تنش های روحی می افزاید .
هنگامی كه از رفتار و حرفهای طرف مقابلتان نارحت می شوید ، صبر و تحملتان تمام می شود و می خواهید با عصبانیت ، هر چه در دلتان است به او بگویید ؛ اما دست نگه دارید و این كار را انجام ندهید . فقط از شماره یك تا ۱۰ بشمارید . خواهید دید كه دیگر صبر و تحملی كه می خواست به جوش آید ، آرام می شود و شما با خونسردی با طرف مقابلتان برخورد می كنید و كار را از این كه هست خرابتر نخواهید كرد . در ادامه چند توصیه كه با به بكارگیری آنها بتوانیم بر عصبانیت خود غلبه كنیم ، ارائه می شود :
۱. هنگام سخن گفتن همیشه تبسمی بر لب داشته باشیم . تبسم خرجی ندارد ، اما سود بسیاری دارد .
۲. در بحث ها هیچ وقت طرف خود را با كلمه تو مورد خطاب قرار ندهید . نام هر كس برای او مطبوع ترین و مهم ترین كلمات قاموس بشری است .
۳. در مشاجره ها اجازه دهید طرف شما در كمال آزادی حرف خود را بزند و هرچه دردل دارد بر زبان بیاورد .
۴. در مشاجره و بحث ها هیچ وقت به طرف خود نمگویید به بیراهه می رود و اشتباه فكر می كند . عقاید طرف خود را محترم بشمارید.
اگر احساس كردید طرف بحث شما اشتباه می كند راه عاقلانه این است كه بگویید حق با شماست ، من هم اول مانند شما فكر می كردم تا این كه به اشتباهم پی بردم یا حق با شماست من متوجه مقصود شده ام اگر به جای شما بودم شاید همین كار را می كردم .
۵. ایده و فكری را كه می خواهید منتقل كنید به صورت غیر مستقیم باشد ، بگذارید طر ف شما خودش نتیجه گیری كند . به او حق انتخاب بدهید .
۶. هر وقت می خواهید بحث و صحبت كنید ، متوجه باشید در اغاز كلام مسائلی را پیش نیاورید كه مورد اختلاف شماست . بر عكس سعی كنید مسائلی را بیشتر محل توجه قرار دهید كه درآن موافقت طرفین حاصل است و به طرف خود القا كنید كه شما و او به جانب یك مقصد رهسپارید و فقط تفاوت شما در وسایل رسیدن به مقصود است .
۷. با ملایمت و نرمی سخن بگویید ؛ زیرا سخن گفتن با صدای بلند باعث می شود طرف مقابل شما حالت دفاعی به خود بگیرد و در صدد مقابله برآید .
۸. سعی كنید پیش از این كه طرف شما اشتباهاتتان را گوشزد كند ، شما پیشدستی كرده تا طرف شما حالت محبت آمیز به خود بگیرد و از اشتباه شما در گذرد .
۹. بهترین راه غلبه بر بحث و جدل وارد نشدن به آن است . تا آنجا كه می توانید از وارد شدن به بحث و جدل دوری كنید . چنان بگریزید مانند این كه از مار سمی خطرناكی فرار می كنید .
۱۰. در آخر رعایت قاعده ای كه ذكر آن رفت . یعنی شمارش از عدد یك تا ۱۰ را فراموش نكنید
برچسبها: احترام و تحمل افکار دیگران
برچسبها: دهمین،سالگرد،قیصرامین پور


برچسبها: قیصرامین پور،اصغررضایی گماری،عاشورا،ادب وهنر
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیسجمهور با انتقاد از محتوای کتب درسی تصریح کرد: کتابهای درسی ما دانشْ آموز را به جای تربیت برای فردا، برای دیروز تربیت میکند.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (شنبه اول مهر) در آیین بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی 96-97 در هنرستان شهید مدرس منطقه 5 تهران اظهار کرد: وقتی امروز کتابهای درسی را باز می کنیم غیر از عوض شدن جلد، فونت، عکس وتغییر بعضی عبارتها نسبت به زمانی که ما درس می خواندیم تغییر چندانی نکرده است. در حالیکه ما باید دانش آموزان را حداقل برای 12 سال آینده تربیت کنیم، کتابهای درسی ما دانش آموز را برای دیروز تربیت می کند نه برای فردا و حتی امروز.
وی ادامه داد: نحوه تدریس و اداره کلاس ما با همه تلاش معلمان نیاز به تحول جدید دارد. در پایان کار معلوم می شود که معلم، وزیر و دولت چقدر کار کردهاند و در پایان کار مشخص میشود که آیا ما یک نوجوان یا جوان مسئول ماهر علاقه مند به کار خلاق تحویل جامعه دادهایم یا تنها باعث شدهایم دانش آموزان حفظیاتی را که از یاد می رود حفظ کنند.
روحانی با بیان اینکه برای آنکه دوران مدرسه بهترین دوران زندگی باشد و احساس کنیم شرایط بهتری برای حضور در جامعه داریم، به نکاتی باید توجه کرد، افزود: این مسئله به برنامهها ، تلاشها و کمکهای دولت، تلاشهای پدران ومادران و خانودهها، معلمان و جامعه وهمچنین اخیرا به نوع استفاده از فضای مجازی بستگی دارد و همه اینها دست به دست هم میدهند که در پایان این 12 سال ما به کجا برسیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از عوامل بسیار مهم رابطه معلم با دانش آموزان و دانش آموزان با یکدیگر در محیط کلاس است تصریح کرد: محیط کلاس باید امن باشد امن به معنای اینکه در یک کلاس مبادا یک یا دو دانش آموز مورد حمله سخنان بقیه باشند. یا یک دانش آموز که استعداد بیشتری دارد برای دیگران فخر فروشی کند باید دانش آموزی که درسی را بهتر می فهمد به شاگردی که به هر دلیلی نتوانسته حرف استاد را بگیرد، کمک کند. محیط امن به این معنا که به شکل و قیافه، نحوه حرکت و راه رفتن، لهجه و سخن گفتن هم ایراد نگیریم یا چند دانش آموز یک نفر را دست نیندازد.
وی ادامه داد: اگر محیط امن نباشد نتیجه این می شود که دانش آموز غم زده شده، تحت فشار روحی قرار می گیرد و اگر خدایی نکرده رفتار معلم هم با او صددرصد صحیح نباشد ناامنی دوم را هم تجربه می کند و اگر در راه منزل محیط امنی را نبیند ناامنی دیگری را حس میکند واگر در خانه پدر و مادر رفتارشان محبت آمیز نباشد ناامنی دیگری برای او تجربه می شود.اگر دانش آموز در حیاط و کلاس نسبت به همکلاسی، معلم، مدیر، محیط، جامعه پدر و مادر و خانواده احساس ناامنی کند، درس خواند برای او سخت می شود.
وی با اشاره به موفقیتهای جوانان ایرانی بیان کرد: همه ما میدانیم در کشور ما در بسیاری از زمینه ها جوانان دانش آموزان و دانشجویان قدمهای بسیار خوبی برداشته اند. ما در بسیاری از المپیادها برنده طلا شدهایم. دانشجویان ما در بسیاری از دانشگاه های برتر دنیا در حال تصحیل هستند و در بسیاری از مراکز علمی درجه یک دنیا ایرانیان به عنوان نخبه تلاش می کنند. اما وقتی به صد سال پیش ایران بازمیگردیم و با کشورهای پیشرفته مقایسه می کنیم میبنییم که در کشور نواقصی وجود دارد. و ما از سرمایه و منابعمان به بهترین استفاده نکرده ایم.
رئیس دولت دوازدهم یادآور شد: اگر کسی که 12 سال درس خوانده و دیپلم گرفته را دو سال بعد از دیپلم با کسی که در یک کشور پیشرفته این کار را انجام داده مقایسه کنیم، می بینیم که آن کسی که در کشور پیشرفته بوده داشتههایش بیشتر از دانش آموز ایرانی است. باید بپرسیم چرا؟ چون ما در کلاس خود البته در هنرستان کمتر و در دبیرستان بیشتر، بیشتر می خوانیم و حفظ می کنیم تا در امتحان نمره خوب بگیریم و چون حفظیم، حافظه با گذشت زمان مثل یخ در آب است و آب می شود. اما اگر به خلاقیت جوانها و نوجوانها تکیه کنیم و همان مطلب را به جای حفظ کردن به صورت سوال مطرح کنیم تا با فکر خودشان جواب بدهند نتیجه را خواهیم دید.
وی در ادامه تاکید کرد: این مسئله باید باور نویسندگان کتب درسی شود که دانشآموزان میتوانند در بیان پاسخها از آنها بهتر باشند و با مقدمه، مطلب، بیان و جملات بهتری حرفشان را بیان کنند. باید بگذاریم بخش بزرگی از کتب درسی ما توسط دانش آموزان در سالهای آینده نوشته شود و روی خلاقیت و مهارت دانشآموزان تکیه کنیم.
روحانی همچنین عنوان کرد: نباید بعد از 12 سال یک کاغذ به عنوان مدرک دست دانش آموزان بدهیم بلکه باید مهارتی یاد بدهیم که بتوانند آن را به عنوان رشد و نمو دوران متوسطه خود در محیط کار عرضه کنند. باید دانش آموزان علاقه مند به کار، تحویل جامعه بدهیم و دانش آموز را در یک رشته به عنوان یک جوان ماهر تربیت کنیم.
رئیسجمهور در ادامه خاطر نشان کرد: اولین خواستهام از آقای بطحایی قبل از معرفی ایشان به مجلس این بود که دانش آموزان در پایان 12 سال باید یک کار بلد باشند. تا اگر نخواستند به دانشگاه بروند و خواستند وارد محیط کار و جامعه شوند یک مهارت را به خوبی آموخته باشند. این به عنوان رسالت و وظیفه بزرگ همه معلمین، مسئولان و نویسندگان کتابهای آموزش و پرورش است.
رئیسجمهور همچنین اظهار کرد: برای اینکه بهتر بخوانیم، بفهمیم و به آینده کشور خدمت کنیم. خواهش من این است که همه تلاش کنیم محیط کلاس و مدرسه ما این چنین باشد. و در محیط مدرسه چگونگی تحمل افکار دیگران را تمرین کنیم. وقتی کسی چیزی می گوید و به او میخندیم یا او را هو میکنیم یعنی افکارش را تحمل نمی کنیم. ما باید در کلاس و محیط مدرسه افکار دیگران را تحمل کنیم و به فکر دیگران احترام بگذاریم که این به دست خود دانش آموزان و معلمان است تا محیط مدرسه ما محیط اخلاق و ادب باشد.
وی در ادامه با اشاره به پرسش مهر امسال گفت: پرسش مهر امسال این است که در محیط مدرسه تحمل افکار دیگران، احترام به افکار دیگران و اخلاق و ادب را چگونه تمرین کنیم.
رئیسجمهور در ادامه گفت: دانش آموزان نباید از اینکه چیزی را بلد نیستند، خجالت بکشند و معلمان نباید آنها را تحقیر کنند ما اگر چیزی را بلد نیستیم نباید از پرسیدن خجالت بکشیم و باید بپرسیم ما اگر بتوانیم محیط مدرسه وکلاس را بهتر بسازیم می توانیم عالمتر اندیشمندتر خلاق تر ماهرتر برای کار و فعالیت در جامعه بعد از دوران تحصیل و انسانی مسئول در محیط جامعه باشیم واز طرفی معلمان باید به دانش آموزان نحوه استفاده از فضای مجازی را بیاموزند؛ چراکه این فضا مانند تیغ دو لبه است که هم می تواند زندگی را نابودکند و هم می تواند مسیر رشد را بسازد.
روحانی در پایان با اشاره به همزمان شدن آغاز سال تحصیلی و فرا رسیدن ماه محرم یادآور شد: این اتفاق را به فال نیک می گیریم که آغاز سال تحصیلی با ایام ایثار سالار شهیدان توام شده و باید خودمان را به گونهای تربیت کنیم که برای اهداف، کشور و آرمانها فداکار باشیم.
برچسبها: ناقوس،کلیسا،شعر،سفر،دوست داشتن،اصغررضایی گماری
بگودوستت دارم
برچسبها: شعر،سفر، عاشقانه، اصغررضایی گماری

برچسبها: اصغررضایی گماری
برچسبها: اصغررضایی گماریشعرتازه
.: Weblog Themes By Pichak :.